Lions club Piešťany pomohol ľuďom v núdzi

Miestny Lions club sa opäť rozhodol pomôcť obyvateľom, ktorí sa dostali do hmotnej núdze. Vo štvrtok 9. marca sa finančnej pomoci dostalo dvom rodinám, ale aj jednotlivcovi. Prezident klubu im rozdelil takmer tisíc eur.

Lions club Piešťany je súčasťou medzinárodnej siete klubov, ktoré sa venujú charitatívnej oblasti. Celosvetová organizácia v budúcom roku oslávi sté výročie založenia. Piešťanská organizácia vznikla pred necelými 20 rokmi.

„Organizácia bola pôvodne založená na pomoc slabozrakým občanom, ale postupne sa to vyvinulo tak, že pomáhame aj inak postihnutým občanom, ľuďom v hmotnej núdzi alebo po živelných katastrofách,“ hovorí prezident Lions clubu Piešťany Miloš Sebedinský.

Lions club Piešťany sa zameriava na pomoc ľuďom v regióne. Už niekoľko rokov spolupracuje s piešťanským mestským úradom, ktorý organizácii dáva tipy na rodiny, ktoré sa dostali do nepriaznivej finančnej situácie. Lions clubu sa ročne podarí vyzbierať približne 5 až 6 tisíc eur, či už prostredníctvom 2 percent z daní, predajom punču na vianočných trhoch alebo organizovaním rôznych podujatí – oldies party, tenisový a golfový turnaj.

„Dnes jednej rodine prispejeme na rehabilitačnú liečbu hendikepovaného synčeka. Druhá rodina sa dostala do ťažkej finančnej situácie a pani navyše čaká bábätko. Pomôžeme aj dievčinke, ktorá býva v zariadení Domum a potrebovala pomôcť s úhradou nájomného na štyri mesiace,“ dopĺňa M. Sebedinský.

Zdroj: piestany.sk