Kukláči zastavujú autá, pátrajú po Ľubomírovi Behanovi

Niekoľko policajných jednotiek sa v noci na dnes zapojilo do akcie, ktorej cieľom je dolapiť Ľubomíra Behana z Piešťan. Väzeň ušiel začiatkom júna z ústavu na výkon trestu v Leopoldove.

Dnes dopoludnia kontrolovali maskovaní policajti autá prechádzajúce napríklad medzi obcami Pobedim a Bašovce. Podľa miestnych obyvateľov operuje v okolí niekoľko policajných jednotiek, privolaní boli kukláči aj psovodi.

„Od nočných hodín prebieha pátracia akcia po ušlom väzňovi Behanovi, aj s využitím vrtuľníka Leteckého útvaru Ministerstva vnútra SR,“ potvrdila pre zpiestan.sk krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Správu o pátracej akcii ako prvá zverejnila TV Piešťany, ktorá informovala, že najväčšia koncentrácia policajtov je v obci Ostrov.

Podobne veľká pátracia akcia sa uskutočnila aj 2. júna, keď Ľubomír Behan utiekol z väzenia v Leopoldove. Odsedieť si tam mal 8 rokov za krádež. Odvtedy ja naňho vypísaný európsky zatykač.

Ľubomír Behan je asi 178 cm vysoký, štíhlej postavy. Má krátke vlasy vo farbe špinavý blond. Má modré oči. Po celom tele, na nohách a rukách má výrazné tetovanie. Pri úteku mal na sebe pracovné väzenské oblečenie.

DOPLNENÉ (24. septembra o 12.40 h): Podľa portálu tvnoviny.sk policajti dnes Ľubomíra Behana zadržali v dome jeho otca, ale znova im ušiel.

DOPLNENÉ (24. septembra o 17.20 h): Hovorkyňa Martina Kredatusová túto informáciu podvečer označila za nepravdivú: „V súvislosti s dnešným pátranim po utečenom väzňovi Ľubomírovi Behanovi sa v niektorých médiách objavili informácie, že polícia Behana zadržala a následne údajne ušiel. Táto informácia nie je pravdivá, jednoznačne vylučujem, že polícia Behana zadržala a ten mal následne ujsť. Pátranie po ňom naďalej trvá.“

lubomir behan

Text: Martin Palkovič Foto: MP, KR PZ Trnava