Kolonádový most na hodinu zhasne, potom príde zmena času

Celosvetová ekologická akcia Hodina Zeme sa tento rok uskutoční krátko pred zmenou zimného na letný čas, vďaka ktorej budeme v nedeľu 29. marca menej spať. Hodinky sa posunú dopredu, teda z druhej na tretiu.

Pri zavedení zmeny času bolo hlavným argumentom šetrenie energie. Súčasné prieskumy hovoria, že to už neplatí. Aj preto vzniklo celosvetové hnutie, ktoré má na potrebu šetrenia energie upozorniť.

V posledných rokoch sa aj v Piešťanoch koná podujatie s názvom Hodina Zeme, ktorého cieľom je upozorniť na potrebu šetrenia energie a pomôcť zvrátiť nepriaznivé klimatické zmeny.

Organizuje ho Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera, ktorá všetkých pozýva na zaujímavý program pri Kolonádovom moste. Uskutoční sa v sobotu 28. marca. O 20.30 h táto národná kultúrna pamiatka na hodinu zhasne podobne ako pamiatky po celom svete.

Potom budú študenti podávať flambované palacinky s čajom, zahrá country skupina Vojta Bezáka a prítomným sa prihovorí primátor. Súčasťou program bude aj vystúpenie folklórneho súboru Žito, ktorý pôsobí pri hotelovej akadémii. Nebude chýbať ani efektná ohňová šou skupiny Fandango.

V minulom roku sa do Hodiny Zeme zapojilo 162 krajín sveta, medzi nimi aj Slovensko. Po celom svete zhasli známe pamiatky ako Sfinga a pyramídy v Gíze, socha Krista Spasiteľa v Brazílii, parížska Eiffelova veža, most Golden Gate v San Franciscu, rímske Koloseum, reklamy na Coca-Colu na námestí Times Square. Aj tento rok sa k nim pripojí Kolonádový most v Piešťanoch.

hodina zeme

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

Inzercia