Knihu o Winterovi pokrstia v amfiteátri

Druhý román nemeckého autora venovaný Piešťanom a rodine Winterovcov predstavia verejnosti v bývalom prírodnom amfiteátri v mestskom parku. Krst knihy sa uskutoční 23. septembra o 16.00 h.

Kniha, ktorej hlavnou postavou je Imrich Winter, dostala názov Pán Luna. Ide o voľné pokračovanie románu Mramorový palác, v ktorom Kay Zeisberg priblížil fascinujúci príbeh nájomcu piešťanských kúpeľov Ľudovíta Wintera. Históriu nášho mesta priblížil na pozadí príbehu odohrávajúceho sa v súčasnosti. Podobný postup zvolil aj vo svojej druhej knihe.

Pri jej vzniku tiež stálo množstvo Piešťancov. Autorovi pomáhali s objasnením niektorých skutočností zástupkyne rodiny Winterovcov Kristína Stankovská a Katka Fratríková. O korektúru sa postaral Kornel Duffek a o manažment Daniela Gloss.

Kniha vyšla v nemeckom aj slovenskom jazyku. Jej obálku tvorí fotografia, na ktorej je Imrich Winter zachytený ako v areáli kúpeľov sprevádza prominentnú dámu. Jej meno sa doteraz historikom nepodarilo vypátrať. Mohlo by ísť o manželku jedného z maharadžov, ktorí navštívili Piešťany.


Prečítajte si aj rozhovor s Kayom Zeisbergom o jeho knihe Pán Luna


Návrh obálky knihy Pán Luna: Imrich Winter v spoločnosti neznámej ženy, pravdepodobne manželky jedného z maharadžov, ktorí navštívili Piešťany

Text: Martin Palkovič Foto: leipzigmedia.de