Kaufland aj Tesco skrátili otváracie hodiny

Obchodné reťazce dočasne v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu upravili otváracie hodiny všetkých svojich predajní. Aj v Piešťanoch bude v pondelok až sobotu Kaufland otvorený od 7.00 do 20.00 h, doteraz to bolo o hodinu dlhšie. V Tescu nakúpite každý deň od 7.00 do 21.00 h.

„Milí zákazníci, naši kolegovia pracujú neustále na tom, aby ste u nás našli všetko, čo potrebujete. Z dôvodu zabezpečenia plynulého chodu našich predajní od pondelka 23.3.2020 dočasne upravíme otváracie hodiny všetkých našich predajní,“ oznámil Kaufland.

Pridal sa tak k sesterskému Lidlu, ktorý včera informoval o rovnakom opatrení. Obe piešťanské predajne tohto reťazca však boli aj doteraz otvorené v pondelok až v sobotu od 7.00 do 20.00 h.

„Z dôvodu mimoriadnej situácie na Slovensku budú hypermarkety a čerpacie stanice Tesco otvorené od 7.00 do 21.00 hod. V menších predajniach, supermarketoch a prevádzkach Tesco Expres si budete môcť nakúpiť od 7.00 do 20.00 hod. Zmena sa týka pracovných dní aj víkendov,“ informovalo Tesco.

Už 14. marca oznámila podobnú zmenu aj Billa, v jej piešťanských predajniach v Auparku a budove Floreat Ideapark je možné nakúpiť každý deň od 8.00 do 19.00 h, predajňa na Žilinskej ceste má od pondelka do soboty otvorené od 7.00 do 20.00 h a v nedeľu od 8.00 do 20.00 h.

Obchodníci a potravinári požiadali Ústredný krízový štáb SR, aby vymedzil jeden deň v týždni počas trvania mimoriadneho stavu, kedy by boli zavreté všetky obchody vrátane predajní s potravinami a drogériou. Už v nedeľu 22. marca zostali zatvorené obchody reťazcov Teta a dm drogerie markt.

„Potravinári, poľnohospodári a obchodníci pracujú pod obrovským tlakom od začiatku krízy. Pre okolnosti vyplývajúce z mimoriadneho stavu na Slovensku čelia nedostatku pracovníkov v prevádzkach. Pre obmedzenia na hraničných priechodoch je tiež vyvíjaný veľký tlak na logistiku. V tejto mimoriadnej situácii patrí veľké poďakovanie všetkým našim zamestnancom, vďaka ktorým zabezpečujeme potraviny a drogériu pre ľudí na celom Slovensku. Podporujeme ich, ako vieme a preto by sme im chceli dopriať deň oddychu. Pre zvýšený dopyt zo strany zákazníkov sú v práci vystavovaní veľkému tlaku,“ uvádzajú v tlačovej správe zástupcovia Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory, Potravinárskej komory Slovenska, Slovenskej aliancie moderného obchodu a Zväzu obchodu SR.

Ústredný krízový štáb aj vláda zasadnú dnes. Budú hovoriť aj o tom, či nezjednotiť hodiny vyhradené pre nákupy seniorov, podobne ako to je v Českej republike. O opatreniach, ktoré zavedú, budeme informovať.

Text a foto: Martin Palkovič