Piešťany súťažia o ihrisko pre malých i veľkých

Hojdačka, basketbalové koše, stolný tenis, workout, ale aj miesto na grilovanie. To všetko môžu vyhrať samosprávy, ktoré sa zapojili do projektu Lidl Čistinka. Sú medzi nimi aj Piešťany.

Lidl Čistinka to je mestský park tvorený zo štyroch prepojených modulov – ide o prístrešok s možnosťou grilovania, ihrisko pre najmenších s hojdačkou a kĺzačkou, workoutový priestor určený na cvičenie, multifunkčné ihrisko na basketbal, futbal a stolný tenis.

Rozloha Čistinky je viac ako dvojnásobná v porovnaní so Žihadielkom, ktorého výstavbu v Piešťanoch spoločnosť Lidl financovala. V prvom ročníku získa Čistinky päť miest, pričom každá môže byť iná – moduly je možné variabilne usporiadať s ohľadom na pozemok a lokalitu. Lidl v tlačovej správe uvádza, že oslovil všetky slovenské mestá, mestské časti a obce, v ktorých má predajňu. Záujem prejavilo 92 lokalít, sú medzi nimi aj Piešťany.

O tom, v ktorých mestách vyrastie nový priestor určený na oddych a športové aktivity, rozhodujú zákazníci v období od 15. augusta do 25. septembra. Za každých 20 eur hodnoty nákupu získajú hlasovaciu kartičku s kódom, ktorý môžu zadať na webe www.lidl.sk/cistinka a podporiť tak svoje mesto. Samosprávy sú rozdelené podľa počtu obyvateľov do piatich kategórií a z každej vzíde jeden víťaz.

Ambasádorom projektu je spisovateľ Daniel Hevier: „Zaujala ma aktivita spoločnosti Lidl, ktorá ponúka slovenskej verejnosti Čistinky – miesta, kde sa stretávajú ľudia, kde sa športuje, relaxuje, rozvíjajú sa vzťahy. Preto som rád prijal svoju účasť v tomto projekte a napísal niekoľko veršov do televíznych spotov.“

Zdroj: piestany.sk, lidl.sk/cistinka