Karanténu v internáte hotelovej akadémie musia prečkať ľudia z Írska a Fínska

V izbách pre študentov, našli dočasné útočisko aj rodiny s deťmi, ktoré sa vrátili domov na Slovensko zo zahraničia. Internát Hotelovej akadémie Ľ. Wintera je tretím karanténnym centrom, ktoré vzniklo na území mesta Piešťany.

O šesť desiatok repatriovaných Slovákov sa v priestoroch piešťanskej hotelovej školy starajú členovia dobrovoľného hasičského združenia POLE z Trnavy. Informovali o tom na sociálnej sieti Facebook: „V autobuse sme najprv vysvetlili celý postup nástupu do karantény. Následne sme v poradí deti s rodičmi, starší občania a nakoniec občania bez detí produktívneho veku pristúpili k ich dezinfekcii, zapísaniu osobných údajov, pomoci s presunom do karantény a odberu vzoriek na laboratórne testy na zistenie prítomnosti vírusu Covid-19.“

Spolu ide o 62 Slovákov, ktorí prišli z Írska a Fínska. Sú medzi nimi aj malé deti. „Tento niekoľko niekoľkohodinový proces zvládli všetci zúčastnení v pokoji a ďakujeme im za skvelú kooperáciu, držíme palce a želáme im čoskoro návrat domov k rodinám,“ uviedli dobrovoľní hasiči, ktorí v piešťanskom karanténom centre pomáhajú na základe požiadavky Odboru krízového riadenia Okresného úradu Trnava.

„Povinnosť zotrvať v karanténnom centre majú občania len do času, kým je im potvrdený negatívny nález na prítomnosť COVID-19, následne im je umožnené stráviť zvyšok v domácej karanténe, ak takú možnosť majú,“ informovalo ministerstvo vnútra.


Čítajte aj: Piešťany majú štyri prípady ochorenia COVID-19, Ratnovce jeden


Text: Martin Palkovič Foto: DHZ POLE