Kamery z rokovaní poslancov nezmiznú, radnica za ne zaplatí

Za službu, ktorú posledné roky prevádzkovala Piešťany TV zdarma, zaplatí Mesto Piešťany do konca roka 4 950 eur druhej lokálnej televízii. Primátor síce podpísal zmluvu s TV Karpaty, ale priame prenosy z mestských zastupiteľstiev a mestských rád má aj naďalej pomáhať zabezpečovať Piešťany TV.

Vyplýva to zo zmluvy, ktorú včera zverejnila radnica. Stalo s tak iba pár dní po tom, čo Piešťany TV oznámila, že s priamymi prenosmi z mestských zastupiteľstiev končí: „Vedenie Mesta nepristúpilo na participáciu zabezpečovania prenosov, aj keď poslanci schválili uznesenie, ktorým túto službu pre občanov odobrilo.“

V aktuálnom mestskom rozpočte zastupiteľstvo na tento účel vyhradilo sumu 5 tisíc eur. Radnica ju podpisom zmluvy s TV Karpaty minie takmer celú.

Za tieto peniaze sa druhá strana zaväzuje natočiť a odvysielať živé prenosy z každého rokovania mestského zastupiteľstva a mestskej rady do konca tohto roka. V zmluve sa ďalej píše, že poskytovateľ je oprávnený zabezpečiť priamy prenos aj prostredníctvom tretej osoby, ktorou je Piešťany TV. Tá má rokovania poslancov vysielať aj na svojej web stránke.

Spoločnosti, ktoré obe lokálne televízie prevádzkujú, sídla na podobnej adrese, v budove Enzo. TV Karpaty, s. r. o. má v obchodnom registri uvedenú adresu Nálepkova ulica č. 44 a TV Piešťany production, s. r. o. Nálepkova ulica č. 42.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič