Je Krajinský most prejazdný? Vodičov informuje webkamera

Prejazd cez Piešťany nárazovo komplikujú stavebné práce na Krajinskom moste, ktoré potrvajú do druhej polovice septembra. Neskôr bude nasledovať oprava cesty na Havran.

O tom, ako to aktuálne vyzerá na Krajinskom moste, informuje od konca júla webkamera umiestnená na jednej z budov na Krajinskej ceste. Vďaka nej si môže každý a odkiaľkoľvek pozrieť, aká je situácia.

Prevádzkovateľom projektu, ktorý má podtitul Piešťanci Piešťancom, je tunajšia IT firma Lombard. Webkameru nájdete na adrese krajinskymost.sk.

Rekonštrukcia 700 metrov dlhého úseku cesty a spodnej časti Krajinského mosta v hodnote viac ako 2 mil. eur začala v septembri 2019. Po niekoľkomesačnej prestávke pokračuje od utorka 21. júla 2020. Investorom je Trnavský samosprávny kraj, ktorý na tento účel získal finančné prostriedky z fondov Európskej únie.

„Podľa zmluvy by práce mali byť ukončené do dvoch mesiacov od ich opätovného spustenia,“ povedal Miroslav Knap z Úradu TTSK a dodal: „V spolupráci so zhotoviteľom sme sa snažili harmonogram prác pripraviť tak, aby dopady na ľudí boli minimálne a nemuselo dôjsť k úplnému vylúčeniu dopravy. Práce preto budú prebiehať aj počas víkendov.“

Spodnú časť Krajinského mosta opravuje firma Swietelsky Slovakia, ktorá vyhrala aj verejné obstarávanie na rekonštrukciu a modernizáciu cesty z obce Banka na horský priechod Havran. Podľa návrhu zmluvy môžu stavebné práce trvať 12 mesiacov, kedy odštartujú, zatiaľ nie je jasné. Najprv musí prebehnúť kontrola verejného obstarávania, až potom môžu obe strany zmluvu na zákazku za 2,21 mil. eur podpísať.

Text: Martin Palkovič Foto: Erik Ďuriš