AKTUALIZOVANÉ: Semafory z križovatky pri Krajinskom moste odstránili

AKTUALIZOVANÉ 14. apríla 2022: Svetelná signalizácia križovatku Krajinský most – Cesta Janka Alexyho – Topoľčianska cesta riadiť nebude. Po pár dňoch boli semafory z tohto miesta odstránené. Vodiči musia rešpektovať doterajšie dopravené značenie.


Pôvodný článok z 11. apríla 2022:
Svetelná signalizácia pomôže najmä vodičom prichádzajúcim smerom od Ratnoviec. Fungovať bude počas rekonštrukcie mosta v Hlohovci.

Kolóny, ktoré v pondelok 11. apríla popoludní vznikali v okolí Krajinského mosta, súviseli s inštaláciou prenosného svetelného značenia. Semafory na hranici katastrálneho územia mesta Piešťany a obce Banka budú riadiť dopravu v období uzávierky mosta v Hlohovci. Krajinský most je totiž jednou z obchádzkových trás.

Most v Hlohovci úplne uzavreli 30. marca, o necelý mesiac skôr ako pôvodne plánovali. Dôvodom boli nové zistenia o jeho havarijnom stave. Krátko potom sa v centre Piešťan začali tvoriť kolóny. Krajinský most je totiž jednou z obchádzkových trás počas rekonštrukcie mosta v Hlohovci. Tá by mala trvať pol roka.


Mapy obchádzkových trás pre osobnú aj verejnú sú zverejnené na www.hlohoveckymost.sk. Aktuálnu situáciu na Krajinskom moste môžete sledovať online na tejto adrese: krajinskymost.sk.


Dopravnú situáciu v Piešťanoch i v obci Banka by mali zlepšiť semafory, ktoré dnes pribudli na križovatke Krajinský most – Cesta Janka Alexyho – Topoľčianska cesta. Pomôcť by mali najmä šoférom prichádzajúcim smerom od Ratnoviec, ktorí doteraz museli na tomto mieste dávať prednosť autám idúcim v smere z Piešťan na Havran a opačne.