Ihrisko Žihadielko postavia vo Vrbovom

Mesto pod šikmou vežou získalo vo svojej kategórii druhý najvyšší počet hlasov. Spoločnosť Lidl tam postaví detské ihrisko v hodnote 87-tisíc eur. Piešťany v internetovom hlasovaní neuspeli.

Ihriská majú vyrásť v desiatich slovenských mestách v lete. Samosprávy súťažili v piatich kategóriách podľa počtu obyvateľov. Medzi mestami do 9 999 obyvateľov vyhrali Šahy, druhé skončilo Vrbové. Informovali o tom organizátori na web stránke súťaže.

Ihrisko Žihadielko je určené pre deti od 2 do 12 rokov. Jeho rozmer je 16 x 20 m a obsahuje osem herných prvkov. Ihrisko je rozdelené do dvoch zón podľa veku detí – 2 až 6 rokov a 6 až 12 rokov.

Všetky herné prvky majú motív Včielky Maje a jej kamarátov. Na ihrisku sa budú nachádzať aj lavičky a stojan na bicykle. Hodnota desiatich ihrísk je podľa tlačovej správy spoločnosti Lidl 870 000 eur.

Medzi mestami do 28 999 obyvateľov získala najviac hlasov Šaľa, na druhom mieste skončil Pezinok. Celkové poradie nie je známe. Piešťany sa v tejto kategórii počas súťaže pohybovali na 5. a 6. mieste.

Viacerým mestám organizátori začiatkom februára strhli hlasy v súvislosti s porušením pravidiel.

Text: Martin Palkovič Zdroj: Tlačová správa/zihadielko.sk