Hotelák najlepší v technike prípravy kávy

Študent Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera vyhral súťaž Barista junior 2015. Jeho spolužiakom sa darilo na 37. ročníku Krajskej prehliadky Stredoškolskej odbornej činnosti. Do celoslovenského kola postúpili traja hoteláci.

Škola v priebehu minulého týždňa zaznamenala hneď dva úspechy. V stredu 25. marca sa v Nových Zámkoch uskutočnil 7. ročník majstrovstiev Slovenska v príprave kávy a čajového nápoja Barista junior 2015. Študent Hotelovej akadémie Ľ. Winteta Šimon Janík získal ocenenie za najlepšiu techniku prípravy kávy. Jeho pedagogickú prípravu zabezpečovali Milan Elčík a Andrea Školková.

„Sme radi, že sa už niekoľko rokov venujeme práve baristike a výstupom našich študentov do praxe skvalitňujeme kultúru podávania kávy na Slovensku,“ zhodnotil tento úspech riaditeľ Ladislav Blaškovič.

Podobne hrdý je na účastníkov Krajskej prehliadky Stredoškolskej odbornej činnosti, ktorá sa uskutočnila v Dunajskej Strede. Hotelka tam mala šesť zástupcov, piati z ich sa umiestnili na stupňoch víťazov a traja budú školu reprezentovať na celoslovenskom kole.

Anna Hlbocká obsadila 1. miesto v odbore cestovný ruch, hotelierstvo a gastronómia, jej spolužiačka Patrícia Szoradová bola tretia. Marek Mešár skončil v odbore ekonomika a riadenie druhý a hotelákom sa darilo aj v odbore problematika voľného času. Zvíťazila Janka Hradská a Daniela Zemková bola tretia.

Celoslovenskú prehliadku Stredoškolskej odbornej činnosti bude hostiť Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera.

Účastníci Krajskej prehliadky SOČ

Účastníci Krajskej prehliadky SOČ

Text a foto: HAĽW