Hodina Zeme: Hoteláci zhasnú Kolonádový most

Piešťany sa aj tento rok zapoja do najväčšej ekologickej aktivity na svete vďaka Hotelovej akadémii Ľ. Wintera. Hodina Zeme sa uskutoční 25. marca od 20.30 do 21.30 h.

Jej cieľom je nielen upozorniť na existenciu problémov ako je globálne otepľovanie, klimatické zmeny či znečisťovanie našej planéty, ale zároveň malými skutkami prispievať k ich riešeniu.

Hodina Zeme je najväčšou celosvetovou kampaňou zameranou na zvýšenie povedomia verejnosti v oblasti klimatických zmien. Zhasnutím svetla na 60 minút vytvára symboliku spoločnej zodpovednosti za budúcnosť našej planéty a vyzýva ľudí, aby si uvedomili, že k zlepšeniu môže prispieť každý z nás.

V minulom roku sa do tejto akcie zapojilo 178 krajín sveta, medzi nimi aj Slovensko. Po celom svete zhasli známe pamiatky ako Sfinga a pyramídy v Gíze, socha Krista Spasiteľa v Brazílii, parížska Eiffelova veža, most Golden Gate v San Franciscu, rímske Koloseum, reklamy na Coca-Colu na námestí Times Square. Aj tento rok sa k nim pripojí Kolonádový most v Piešťanoch.

Študenti Hotelovej akadémie Ľ. Wintera pripravujú sprievodný program a všetkých na udalosť pozývajú.

Zdroj: hodinazeme.svetelneznecistenie.sk, Hotelová akadémia Ľ. Wintera Článok bol prvýkrát publikovaný 11. marca 2017