Francúzskeho prezidenta obsluhujú piešťanskí hoteláci

Pri príležitosti 100. výročia vzniku Československa prišiel do Bratislavy francúzsky prezident Emmanuel Macron. Stretol sa s prezidentom Andrejom Kiskom a naplánovaný je aj rozhovor s premiérom Petrom Pellegrinim. Obsluhovať ho budú žiaci Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera.

Po skúsenostiach na otváracom ceremoniáli pri príležitosti slovenského predsedníctva v Európskej rade, kde žiaci Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera zabezpečovali servis pre hlavy členských štátov Európskej únie, majú niektorí z nich možnosť predviesť svoje zručnosti aj pri návšteve francúzskeho prezidenta.

Emmanuel Macron má počas svojej prvej oficiálnej návštevy Slovenska naplánované stretnutia s prezidentom Andrejom Kiskom aj premiérom Petrom Pellegrinim a podvečer odcestuje do Prahy, kde sa zúčastní osláv 100. výročia vzniku Československa.

Osem žiakov z 3. D triedy Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera zabezpečuje obsluhu Emmanuela Macrona a jeho doprovodu v priestoroch bratislavského hradu. Škola o tom informovala na svojej web stránke.

Začiatkom týždňa sa viac ako 100 hotelákov zúčastnilo na prestížnom podujatí Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky, kde realizovali servis počas slávnostného gastronomicko-spoločenského podujatia banket a ďalších sprievodných podujatí.

Hostiteľom bol minister zahraničných veci Miroslav Lajčák. Na podujatie bolo pozvaných vyše 200 generálnych konzulov z celého sveta.

Text: Martin Palkovič Zdroj: hastropy.sk Foto: Robert Fritz (1.), HAĽW (2., 3.)