Fotil Castra aj Cháveza, vystavuje v galérii Fontána

Fotograf Andrej Palacko sa venuje reportážnej a umelecko-reportážnej fotografii už 30 rokov. Na konte jeho profesionálnej kariéry sú tisíce záberov z kultúrneho, umeleckého a politického života. Profesionálne pôsobil nielen na Slovensku, ale aj v Nemecku, krajinou jeho mimoriadneho záujmu je v posledných rokoch predovšetkým Kuba. Výstavu jeho fotografií s názvom Amor Kuba otvoria v utorok 3. februára o 17,00 h v Galérii Fontána.

Jeho reportážne a umelecké vnímanie sveta, zachytené na fotografických obrazoch, je založené najmä na vnútornej citlivosti, v zmysle pre detail a v rozpoznaní jedinečnosti chvíle. Andrej Palacko nie je človekom drilu, jeho tvorba je výrazom citu pre vizuálne vnímanie sveta a človeka v ňom. Má dar stvárniť ho a podať aj iným najmä vďaka génom, tej zvlášnej a tajomnej danosti, jedinečne „namiešanej“ a darovanej rodičmi. Ak sa dar snúbi s pracovitosťou, chuťou i potrebou podeliť sa s ostatnými o výsledky svojej práce a umenia, môže ponúknuť svoje práce. Je otvorený novým výzvam, aj konkrétnym požiadavkám médií, agentúr či želaniam jednotlivcov.

V svojom archíve má stovky publikovaných reportáží, fotografií, aj obrázky dosiaľ nepublikované. Na exkluzívnych záberoch zachytil osobnosti z kultúrneho, umeleckého, športového a politického života (Fidel Castro, Joe Cocker, Stevie Wonder, Paul McCartney a ďalší).

Text a foto: andrejpalacko.com