Drobní darcovia môžu pomôcť opraviť Artu

Priestor na koncerty i výstavy, ateliéry pre umelcov, ale aj kaviareň a skate rampa. To všetko vzniká v centre Piešťan. Premenu bývalej továrne na cukrovinky financuje Iniciatíva Arta z úveru, ale pomôcť jej môžu aj drobní darcovia prostredníctvom fundraisingovej platformy Donio.

Areál továrne na Kollárovej ulici v Piešťanoch má pestrú históriu. Naposledy v ňom sídlilo Stredné odborné učilište elektrotechnické a strojárske. Po niekoľkoročnej prestávke z neho dobrovoľníci spravili opäť živý priestor. Konali sa tam výstavy, koncerty, tvorivé dielne, susedské grilovačky, ale najmä brigády.

„Plánujeme pokračovať v tom, v čom sme začali. Výstavách, koncertoch, divadlách, afterkách, premietaniach, workshopoch, diskusiách, aktivizme, susedských grilovačkách či priateľských stretnutiach,“ avizujú členovia Iniciatívy Arta.

Podobne ako iné projekty aj ten ich zasiahla pandémia: „Ceny materiálov a služieb vzrástli, termíny sa posúvali, podujatia stopli a my stojíme pred dokončením rekonštrukcie, do ktorej sme sa pustili. Aj preto vám budeme vďační za každú pomoc.“

Prostredníctvom fundraisingovej platformy Donio na to zbierajú finančné prostriedky. Kampaň trvá ešte týždeň a k dosiahnutiu druhého míľnika už nechýba veľa.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič