Dobrá novina: Piešťanskí koledníci vyzbierali 1 100 eur

Na Štefana navštevovali piešťanské domácnosti koledníci, aby podporili charitatívne projekty v Etiópii. Spolu s individuálnymi darmi od ľudí, ktorí ich nechceli alebo nemohli prijať, vyzbierali 1 100 eur. Zbierka pre Dobrú novinu pokračuje v Kostole sv. Štefana až do Troch kráľov.

Na Slovensku v týchto dňoch prebieha už 23. ročník koledníckej akcie s názvom Dobrá novina. Tisícky deti v sprievode animátorov navštevujú domácnosti v kostýmoch pastierov, anjelov a troch kráľov, aby potešili ľudí so správou o narodení Ježiša Krista a podporili rozvoj zdravotného strediska, ktoré v etiópskom meste Alitene vedú sestry Vincentky.

Toto stredisko realizuje napríklad program zlepšenia zdravotnej starostlivosti pre matky s deťmi. Funguje pri ňom škôlka pre deti z najchudobnejších rodín, rozvojové centrum pre ženy aj internát pre dievčatá z odľahlých oblastí, ktoré tak môžu chodiť do školy.

V utorok 26. decembra sa koledovanie v rámci Dobrej noviny uskutočnilo aj v Piešťanoch. Deti pod vedením dobrovoľníkov, ktorí s nimi predtým nacvičili vianočné vinše, navštívili tri desiatky domácností.

Dobrú novinu je možné podporiť aj darcovskou SMS na číslo 877. Cena je 2 eurá (Dobrá novina z nej dostane 96 %) v sieti operátorov O2, Orange a Telekom.

Text a foto: Martin Palkovič