Do práce na bicykli: Tímy sa už môžu prihlasovať

O necelé tri týždne na Slovensku opäť odštartuje národná kampaň s názvom Do práce na bicykli, ktorej hlavným cieľom je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách. Súťaž sa uskutoční už po tretí raz a opäť sa zapojí aj kúpeľné mesto Piešťany.

Do práce na bicykli 2016 sa uskutoční od 1. do 31. mája. Vyhodnotenie súťaže na celonárodnej úrovni zastreší národný cyklokoordinátor, pričom bude opäť vyhodnotené mesto s najväčším počtom najazdených kilometrov, prepočítané priemerne na počet obyvateľov, s najväčším počtom zapojených tímov, tiež v priemere na počet obyvateľov a bude vyhodnotená aj spoločnosť, v ktorej sa zapojil najväčší počet tímov.

Do práce na bicykli je súťaž určená pre všetkých obyvateľov slovenských miest, ktoré sa v termíne od 1. marca do 26. apríla 2016 oficiálne zaregistrujú na internetovej stránke www.dopracenabicykli.eu. Následne po registrácii samospráv je od 1. do 26. apríla možná registrácia aj pre tímy, ktoré vytvoria zamestnanci firiem, inštitúcií a organizácií. Mesto Piešťany sa už v uplynulých dňoch zaregistrovalo.

Vlani sa do súťaže zapojilo 55 samospráv s 2870 súťažiacimi. Celkovo najazdili 372 044 kilometrov a uskutočnili 60 248 jázd. V Piešťanoch súťažilo 46 tímov. Do práce na bicykli sa zapojilo 160 jednotlivcov, ktorí počas mesiaca máj najazdili 19 455 km a urobili 4293 jázd. V kategórii počet najazdených kilometrov k počtu obyvateľov sa Piešťany umiestnili na druhej priečke. V kategórii celkový počet najazdených kilometrov Piešťany skončili šieste.

Text: Tlačová správa Zdroj: piestany.sk