Do práce na bicykli: Do súťaže sa za Piešťany zapojilo 25 zamestnávateľov (AKTUALIZOVANÉ)

Ôsmy ročník kampane zameranej na podporu udržateľnej mobility odštartovala 1. júna. Súťažiaci si budú počas celého mesiaca zaznamenávať počty najazdených kilometrov na bicykli, chôdzou alebo verejnou osobnou dopravou.

„V Piešťanoch sa do kampane zatiaľ zapojilo 41 tímov vytvorených 140 jednotlivcami a 25 zamestnávateľov,“ informovala pri príležitosti spustenia súťaže Do práce na bicykli piešťanská radnica. Ďalší záujemcovia sa môžu prihlásiť do 7. júna cez web stránku dopracenabicykli.eu.

„Ani koronavírus nepoložil najväčšiu kampaň na podporu cyklodopravy na Slovensku na lopatky. Do práce na bicykli prichádza aj v roku 2021 s cieľom ukázať obyvateľom, že cesta bicyklom, pešo alebo verejnou dopravou vie spraviť naše mestá príjemnejšími pre život,“ uviedli organizátori súťaže.

Piešťanci sa do tohto projektu zapájajú pravidelne. Vlani vytvorilo 19 zamestnávateľov 32 tímov. Na bicykli do práce najazdili spolu 12 579 kilometrov a v rámci najazdených kilometrov skončilo mesto Piešťany spomedzi 85 zúčastnených samospráv na 17. mieste. Aj vďaka tomu sa podarilo v žrebovaní vyhrať cyklostanovisko, ktoré je umiestnené pri železničnej stanici.

Tento rok môžu vyhrať aj jednotliví súťažiaci, a to napríklad elektrický bicykel, skladacie bicykle, mestské bicykle, praktické ultraľahké batohy, tričká, prilby, zámky na bicykle, poukážky na nákup cyklopríslušenstva či rôzne darčekové kupóny.