Do práce na bicykli: Prihlásiť sa už môžu aj Piešťanci

„Odhodlaj sa zmeniť svoj pohľad na cestu do práce!“ S týmto mottom sa populárna súťaž Do práce na bicykli opäť vracia do slovenských miest. Piaty ročník kampane, ktorej cieľom je podpora rozvoja udržateľnej mestskej mobility s dôrazom na cyklodopravu, vyhlásilo 1. marca Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Dnes sa pridalo aj mesto Piešťany.

Ľuďom tak znova otvorila možnosť objaviť atraktívnou formou výhody dochádzania do práce na dvoch kolesách, hromadnou dopravou alebo pešo. Tímy z Piešťan sa môžu od 9. apríla registrovať na tejto adrese: https://www.dopracenabicykli.eu/registracia-timu#. Registrácia je možná do 5. mája.

Aktuálny ročník Do práce na bicykli získal aj nový rozmer, vďaka ktorému má kampaň nielen motivačný či súťažný charakter, ale poslúži aj na získanie dôležitých informácií o trasách presunov obyvateľov za prácou.

Po niekoľkých rokoch príprav bol totiž evidenčný systém jázd rozšírený o možnosť presnej evidencie konkrétnych trás, vďaka čomu získajú organizátori prehľad o najvyužívanejších cestách a chodníkoch v rámci mesta.

Zdroj: piestany.sk, nechajmeautodoma.sk Ilusr. foto: Martin Palkovič