Cyklisti prejdú obcami Mikroregónu nad Holeškou už túto sobotu

Rekreačný prejazd cez obce Mikroregiónu nad Holeškou je čoraz obľúbenejší. V posledných rokoch sa ho zúčastňujú stovky cyklistov. Tentoraz sa Cyklo Holeška tour uskutoční v sobotu 31. augusta. Štart (registrácia od 08:30 h.) a cieľ (13:30 h.) je na motokárovej dráhe v Trebaticiach.

Podujatie je vhodné pre všetky vekové kategórie, začínajúcich, pokročilých i profesionálnych cyklistov, ktorí si chcú vychutnať krásy nášho regiónu na dvoch kolesách.

Trasa má 42 kilometrov a vedie cez Krakovany, Ostrov, Šípkové, Vrbové, Šterusy, Kočín-Lančár, Dolný Lopašov, Chtelnicu, Nižnú, Veľké Kostoľany, Dubovany, Veselé, Rakovice a Borovce.

Prejazd prebieha v súčinnosti s políciou, sprievodné vozidlá budú označené. Organizátori prosia vodičov o trpezlivosť a zvýšenú opatrnosť. Predpokladané zdržanie je do 10 minút.

Nakoľko ide o podujatie v otvorenej cestnej premávke, cyklisti sú povinní sa správať ako bežní účastníci cestnej premávky a sú povinní bez výnimky dodržiavať všetky ustanovenia zákona o cestnej premávke.

Text: Martin Palkovič Foto: Iveta Mucha Ondrášiková