Curva Grande počíta kolízie, za tento rok je ich už 13

Vodička osobného auta dnes vyletela z cesty na známej zákrute v obci Banka napriek tomu, že podľa svedkov neišla rýchlo. Jej vozidlo s novomestskou poznávacou značkou skončilo na streche.

Žena vyviazla s ľahšími zraneniami. Dostať sa z auta je pomohli okoloidúci. Vozovka bola v čase nehody podľa nich mokrá.

Hovorkyňa polície Mária Linkešová informovala, že vodička nešoférovala pod vplyvom alkoholu, ale neprispôsobila rýchlosť stavu vozovky, za čo dostala blokovú pokutu. Nehodu evidujú ako škodovú udalosť.

Zákruta pri výjazde z obce Banka smerom na Moravany nad Váhom je známa vďaka veľkému množstvu kolízií. Na sociálnej sieti Facebook má dokonca vlastnú stránku s názvom Bananska „Curva Grande“. Tento rok sa tam stalo už 13 kolízií.

Polícia ich však neeviduje ako nehody. Na to, aby mohol byť tento úsek vyhlásená za nebezpečný, muselo by sa tam za pol roka stať aspoň päť dopravných nehôd. Za celý minulý rok sa tam však podľa policajných štatistík stala iba jedna. Kolízií a škodových udalostí však bolo až 48.

Obecné noviny Bananský hlásnik začiatkom roka informovali, že kompetentní sa napriek tomu budú snažiť situáciu riešiť. Podľa dopravného analytika Jozefa Drahovského by pomohlo obmedzenie maximálnej povolenej rýchlosti.

Podľa dnes zverejneného statusu na fanpage tejto zákruty, má byť čoskoro v úseku doplnené dopravné značenie a zdrsnená vozovka v oboch smeroch:

Info od starostky: Tana Juliny Chcem vas informovat, ze predmetna zakruta bola predmetom riesenia pri stretnuti 1.3.2016…

Posted by Bananska „Curva Grande“ fanpage on 16. marec 2016

Text: Martin Palkovič Foto: Viktor Vrábel