Covid-19: Polícia stráži osadu v obci Ratnovce, pomôže aj armáda

Piešťanskí policajti sú v pohotovosti a strážia osoby, ktorým regionálny hygienik nariadil karanténu v súvislosti s ochorením covid-19.

Koronavírus sa rozšíril v rómskej osade v obci Ratnovce pri Piešťanoch. Pozitívny výsledok testu na ochorenie covid-19 tam malo 28 ľudí. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave im nariadil karanténu. Izolovaní musia zostať aj ľudia, ktorí s nimi boli v úzkom kontakte.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave informovalo, že na dodržiavanie karantény dohliadajú policajné hliadky od včerajšieho (17. decembra) večera: „Všetkým osobám bola nariadená karanténa a policajti budú strážiť osadu až do jej ukončenia. Polícia zároveň požiada pri zabezpečení stráženia o pomoc aj vojakov.“

DOPLNENÉ o 13.45 h:

„Na základe požiadavky Policajného zboru SR pripravujeme nasadenie 6 profesionálnych vojakov na plnenie asistenčných úloh v uvedenej obci s predpokladom začatia plnenia úloh dnes od 19.00 h podľa spresnení policajným zborom,“ podrvila hovorkyňa ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

Ratnovce musia podľa vyhlášky RÚVZ v Trnave zabezpečiť aj dezinfekciu verejných priestranstiev v blízkosti domov, v ktorých infikovaní ľudia žijú.

Obec už informovala, že od 18. decembra je pre verejnosť zatvorený obecný úrad aj materská škôlka.

Počet ľudí s koronavírusom v okrese Piešťany aj naďalej stúpa. Pozitívny výsledok PCR testu malo za uplynulé štyri dni (14. – 17. decembra) 177 ľudí. Je to rovnaký počet ako za celý predchádzajúci týždeň.

Text: Martin Palkovič Zdroj: Polícia SR – Trnavský kraj