Covid-19: Nové prípady v Piešťanoch sú v karanténnych centrách

Za uplynulý deň pribudlo na Slovensku 66 nových prípadov ochorenia Covid-19, v piešťanskom regióne je stav nezmenený – ochorením trpí 13 ľudí. Sú z Piešťan, Moravian nad Váhom, Trebatíc a Ratnoviec.

V pondelok laboratóriá vyšetrili 1302 vzoriek, 66 z nich bolo pozitívnych. Zväčša ide o klientov a zamestnancov domova sociálnych služieb v Pezinku. Muž a žena s pozitívnym výsledkom testu na Covid-19 sú v niektorom z piešťanských karanténnych stredísk. Obaja pochádzajú košického regiónu.

Aktuálne je podľa štatistík Národného centra zdravotníckych informácií v slovenských nemocniciach hospitalizovaných 121 pacientov, z toho u 46 bol koronavírus potvrdený, v 75 prípadoch sa čaká na výsledok testov. Štyria pacienti potrebujú umelú pľúcnu ventiláciu.

„Z ochorenia Covid-19 sa doteraz na Slovensku podarilo vyliečiť 107 ľudí, z toho 31 bolo  hospitalizovaných, v domácej karanténe bez nutnosti hospitalizácie sa vyliečilo 76 ľudí. Chorobe doteraz podľahli dve osoby,“ informovalo ministerstvo zdravotníctva.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič