Cintorín na Bratislavskej ceste budú strážiť kamery

Predpokladaná cena inštalácie ôsmich kamier je 8-tisíc eur. Služby mesta Piešťany vyhlásili verejné obstarávanie, chcú aby bol cintorín bezpečnejší.

Kamery budú snímať oba vstupy na cintorín aj jeho najfrekventovanejšie časti. Jedna z nich bude na Dome smútku, ďalšie pri urnovom háji. „Vzhľadom na množstvo zelene, nie je možné, aby kamery videli za každý hrob,“ hovorí manažérka strediska Pietnych služieb SMP Eliška Gocká. Od inštalácie systému si sľubuje najmä zlepšenie prevencie krádeží.

Kamery budú napojené na mestskú políciu, ktorá pomocou nich monitoruje aj ďalšie časti Piešťan. Mestské zastupiteľstvo ešte vlani na tento účel vyhradilo vyše 8-tisíc eur. Verejné obstarávanie bolo vyhlásené tento týždeň. Hlavným kritériom je najnižšia ponúknutá cena. Výkopové práce na uloženie káblov budú Služby mesta Piešťany realizovať vo vlastnej réžii.

„Pokiaľ nenastanú žiadne komplikácie, chceli by sme to stihnúť do sviatku Všetkých svätých,“ povedala Eliška Gocká o termíne začiatku fungovania systému.

Text a foto: Martin Palkovič

Inzercia