Bývalého riaditeľa piešťanskej nemocnice angažovala Penta

Robert Mamrilla bude riadiť nemocnicu v Dunajskej Strede, ktorú nedávno kúpila firma Svet zdravia patriaca do portfólia finančnej skupiny Penta. Včera o tom rozhodlo predstavenstvo.

Predaj akcií v dunajskostredskej aj galantskej nemocnici v marci schválili poslanci Trnavského samosprávneho kraja za 2,1 mil eur. Svet zdravia prevzal prevádzku Nemocnice Dunajská Streda 14. júla. Včera nastúpil nový riaditeľ.

„Nemocnica v Dunajskej Strede dostáva vstupom Sveta zdravia novú veľkú príležitosť. Spravím maximum, aby pozitívne zmeny pocítili naši pacienti a rovnako aj zamestnanci,“ uviedol Róbert Mamrilla.

Podľa stanoviska spoločnosti Svet zdravia je potrebné vyriešiť problémy s finančnou zadlženosťou, s dlhodobou podinvestovanosťou a z toho vyplývajúceho zlého technického stavu medicínskej techniky a budov.

Robert Mamrilla viedol od jesene 2011 Nemocnicu Alexandra Wintera. Približne rok po nástupe do funkcie ho odvolala novo menovaná správna rada, v ktorej malo ministerstvo zdravotníctva vyšší počet zástupcov ako dovtedy. Podľa súdneho rozhodnutia by mu za to malo byť vyplatené odškodné.

Po proteste prokuratúry proti menovaniu súčasnej riaditeľky Márie Domčekovej sa hovorilo o jeho návrate. Aktuálne v tejto veci koná ministerstvo vnútra, ktoré by malo o odvolaní riaditeľky NAW rozhodnúť najskôr v druhej polovici septembra.

Text: Martin Palkovič Zdroj: Tlačová správa spoločnosti Svet zdravia

Foto: Archív RM