Aupark daroval piešťanskej radnici stroj na dezinfekciu

Zariadenie rozprašuje dezinfekčný roztok. Budú ho využívať v zariadeniach sociálnych služieb a v priestoroch mestského úradu.

Po viacerých rokovaniach s vedením mesta sa Aupark Piešťany rozhodol pomôcť mestu v boji s koronavírusom zakúpením dezinfekčného zariadenia Sanex spolu s asi 100 litrami dezinfekčného roztoku. Napriek dlhšiemu čakaniu spôsobeného dodacou dobou zo zahraničia, primátor mesta Piešťany Peter Jančovič, dar od vedenia Aupark Piešťany prevzal 8. júna 2020.

Zariadenie Sanex je určené na jemné rozprašovanie dezinfekčného roztoku a disponuje flexibilnou hadicou dĺžky 8 metrov. Dezinfekcia je za pomoci tohto prístroja rozprašovaná a tak nanášaná na povrchy v extrémne malých časticiach, čo garantuje dlhú výdrž dezinfekcie vo vzduchu, ale najmä na ošetrených povrchoch.

Aupark Piešťany sa v spolupráci s vedením mesta dohodol týmto spôsobom dezinfikovať primárne zariadenia sociálnych služieb a priestory mestského úradu. V súčasnosti je skloňovaná najmä druhá vlna ochorenia Covid-19 a týmto zariadením chce Aupark spolu s radnicou pomáhať v boji proti šíreniu nákazy, pokiaľ by hrozba pandémie bola opäť aktuálna.

„Podobným prístrojom dezinfikujeme na pravidelnej báze priestory u nás v Aupark Piešťany a keďže si uvedomujeme, že sme v tom spolu, rozhodli sme sa pomôcť mestu zakúpením tohto prístroja a tiež niekoľkými litrami dezinfekčného roztoku, “ povedal riaditeľ nákupného centra Zoran Macháček.

Pomoc nezostala len na Auparku Piešťany, vlastník nákupného centra Aupark Piešťany spoločnosť NEPI Rockcastle venovala na boj proti COVID-19 Medzinárodnému Červenému krížu finančnú hotovosť 150-tisíc eur.

Zdroj: Tlačová správa Aupark Piešťany