Asociácia športových klubov pozýva na seminár

Bývalí športovci a reprezentanti Slovenska odpovedia na otázku: Čo mi šport dal a čo mi šport vzal? Seminár sa uskutoční v pondelok 21. januára o 16.30 h v kine Fontána.

„Diskutovať budeme na rôzne témy, nevynecháme zaujímavosti nielen zo športového života. Dozvieme sa, aká dlhá cesta je za úspechom, aký je život na športovom dôchodku,“ sľubujú organizátori z Asociácie športových klubov Piešťany v pozvánke.

Účasť prisľúbili hokejista Dušan Milo, basketbalistka Marta Brlitová, kanoista Róbert Erban, plavkyňa Martin Hrdinová, kladivár Libor Charfreitag a kanoistka Marcela Erbanová.

Seminár je určený zástupcom športových klubov, trénerom, rodičom, funkcionárom aj športujúcej verejnosti. Vstup je voľný, registrácia prebieha na www.askpn.sk.

Dušan Milo je bývalý slovenský hokejový obranca, ktorý momentálne pôsobí na národnom hokejovom zväze na pozícií regionálneho inštruktora pre región Trnava. Okrem bohatej klubovej kariéry v slovenskej reprezentácii, kde odohral 90 zápasov a strelil 15 gólov, je držiteľom zlatej medaily z MS 2002 a bronzovej z MS 2003. Reprezentoval aj na MS 2006 a ZOH 2002 v Salt Lake City.

Marta Brlitová medzi najväčšie úspechy možno zaradiť zlatú sezónu s Good Angels Košice v podobe majstrovského titulu, víťazstva Slovenského pohára a titulu v European women basketball league(EWBL). Ďalej sú to strieborná medaila z českej ŽBL, 2x striebro a 2x bronz v slovenskej extralige, 5x majstrovský titul v mládežníckych kategóriách, účasť na Majstrovstvách Európy žien, dve sezóny v Eurolige (Brno, Gyor).

Róbert Erban bývalý úspešný kanoista a momentálne tréner v klube rýchlostnej kanoistiky Kajak-Kanoe Piešťany, štartoval na štyroch olympijských hrách, kde získal dva krát štvrté miesto, získal viaceré úspechy na svetových šampionátoch v podobe bronzu, striebra a zlata zo Záhrebu 2005 v K4. Na majstrovstvách Európy získal v Poznani (2005) – zlato a striebro v K4, v Račiciach (2006) – zlato v K4 na 500 a 1000 m.

Martina Hrdinová členka VV AŠK PN – bývalá slovenská reprezentantka v plávaní momentálne pôsobí ako trénerka v Športovom Plaveckom Klube Kúpele Piešťany, je mnohonásobnou majsterkou Slovenska a držiteľkou 9 slovenských rekordov v rôznych vekových kategóriách.

Libor Charfreitag slovenský kladivár, na Olympijských hrách v Aténach skončil na siedmom mieste. V roku 2005 na svetovom šampionáte v Helsinkách skončil na deviatom mieste. po bronze na Majstrovstvách sveta v atletike 2007 v Osake získal na Majstrovstvách Európy v atletike 2010 v Barcelone zlatú medailu.

Marcela Erbanová bývalá úspešná kanoistka a momentálne trénerka v klube rýchlostnej kanoistiky Kajak-Kanoe Piešťan. Medzi

úspechy možno zaradiť 5. miesto v K1 na OH Atény, účasť na OH v Sydney, MS 6. miesto, 7. miesto, 8. miesto, ME 5. miesto , 6. miesto,7. miesto, 2.miesto na akademických MS, tituly majsterky SR.

Zdroj: Asociácia športových klubov Piešťany Ilustr. foto: Martin Palkovič