Andrej Klapica nomináciu na primátora za KDH neprijal

Kresťanskodemokratické hnutie ide do komunálnych volieb v Piešťanoch s deviatimi kandidátmi na členov mestského zastupiteľstva, svojho nominanta na post primátora nepostaví.

Piešťanský predseda KDH a člen celoštátneho predsedníctva tohto hnutia Andrej Klapica sa v novembrových voľbách nebude uchádzať o funkciu primátora kúpeľného mesta. KDH Piešťany o tom informovalo dnes prostredníctvom tlačovej správy. Koho hnutie podporí, nie je zatiaľ zrejmé.

Meno primátorského kandidáta tohto hnutia malo byť známe už v júli. Piešťanské KDH si robilo prieskum, či má väčšiu podporu Andrej Klapica, Peter Jančovič alebo Tomáš Hudcovič.

„Zhodli sme sa na tom, že bude dobré, aby z kresťanskej komunity vzišiel len jeden kandidát,“ povedal koncom júna Andrej Klapica.

Tomáš Hudcovič sa v najbližších komunálnych voľbách o priazeň voličov uchádzať nebude, Peter Jančovič už nazbieral podpisy a svoju kandidatúru oznámi dnes popoludní na tlačovom brífingu. O jeho podpore však KDH v tlačovej správe neinformuje.

„KDH Piešťany robilo prieskum medzi občanmi, koho by si vybrali za primátora a výsledky boli veľmi pozitívne práve pre člena KDH Andreja Klapicu,“ píše sa v tlačovej správe.

„Funkcia primátora je veľmi zodpovedná a vyžaduje si 100% pracovné a časové nasadenie, ktoré momentálne, z rodinných dôvodov, neviem mestu zabezpečiť. Po dôkladnom zvážení som sa rozhodol kandidatúru neprijať napriek tomu, že viacero ľudí, ktorých si vážim, ma vyzývalo aby som kandidoval,“ cituje tlačová správa Andreja Klapicu, ktorý kandiduje na post poslanca spolu s ďalšími deviatimi nominantmi za KDH, pod názvom iniciatívy Naše Piešťany.

Kandidatúru na primátora ako prvá oznámila nezávislá kandidátka Zuzana Svrčeková. Ako nezávislý ide do volieb aj Peter Jančovič. Podpisy zbiera aj súčasný primátor Miloš Tamajka a záujem kandidovať potvrdil aj šéf právneho oddelenia mestského úradu a bývalý konateľ Bytového podniku Piešťany Pavol Vermeš.

Text: Martin Palkovič Zdroj: Tlačová správa/KDH Piešťany