AKTUALIZOVANÉ: Takto sa skrýval väzeň na úteku Ľubomír Behan

Piešťanca, ktorý kriminalistom unikal viac než štyri mesiace, dnes ráno našli v obci Ostrov. Informoval o tom portál pluska.sk.

V Ostrove býva otec Ľubomíra Behana a policajti tam väzňa, ktorý ušiel z leopoldovskej väznice, hľadali aj presne pred dvoma týždňami. Akcia však bola vtedy neúspešná. Dnes okolo 4.00 h sa to podľa zdrojov portálu pluska.sk konečne podarilo.

Aktualizované (8. októbra o 11.00 h): Adrián Baláž zo Zboru väzenskej a justičnej stráže pre agentúru TASR potvrdil, že Ľubomír Belan je od dnešného rána opäť za mrežami: „Po vykonaní dôkladnej osobnej prehliadky bol odsúdený umiestnený do oddielu s bezpečnostným režimom. Zároveň boli voči jeho osobe zo strany ústavu prijaté primerané bezpečnostné opatrenia.“

DOPLNENÉ (8. októbra o 12.30 h): Policajti cieľového pátrania Prezídia Policajného zboru v úzkej spolupráci s policajtmi Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trnave získali operatívnou činnosťou poznatky o možnom úkryte hľadanej osoby. Konkrétne malo ísť o rodinný dom na adrese trvalého bydliska otca hľadaného Ľubomíra B. Informoval o tom Martin Wäldl, hovorca Prezídia Policajného zboru SR.

„Na základe tejto informácie bola príslušníkmi cieľového pátrania Prezídia Policajného zboru v dňoch 7. – 8.10.2016 pripravená policajná akcia na zadržanie hľadaného Ľubomíra B. Do policajnej akcie boli zapojení prezidiálni cieľoví pátrači, príslušníci národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru, policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trnave a psovodi Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave,“ doplnil hovorca.

Hľadaného väzňa zatkli dnes o 3.30 h. V tom čase sa skrýval vo vopred pripravenom úkryte na povale domu, pričom na výzvy polície nereagoval.

Po zatknutí ho eskortovali na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Piešťanoch a následne umiestnili do ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove.

Ľubomír Behan ušiel z väzby 2. júna pravdepodobne s pomocou komplica. Odsedieť si mal vyše 8 rokov za krádež. Odvtedy bol naňho vypísaný európsky zatykač.

lubomir-behan_1lubomir-behan_2

Zdroj: Prezídium PZ SR, pluska.sk Text a ilustr. foto: Martin Palkovič