AKTUALIZOVANÉ: Antigénové a PCR testovanie v Piešťanoch a vo Vrbovom

Začiatkom júla výrazne ubudlo miest, na ktorých si záujemcovia môžu dať spraviť vyšetrenie na koronavírus pomocou antigénového testu. Ministerstvo zdravotníctva informovalo, že antigénové testovanie už nie je hradené štátom.

AKTUALIZOVANÉ (4. júla o 12.30 h): Do pôvodne publikovaného zoznamu odberných miest pribudla MOM vo Vrbovom, ktorá funguje počas víkendov aj sviatkov. Otvorená je teda aj v pondelok 5. júla.

Rezort zdravotníctva vo štvrtok 1. júla zverejnil zoznam komerčných odberných miest. Na celom Slovensku je ich 171, z toho dve sú v Piešťanoch – na Žilinskej ceste č. 81 (pred letiskom) a na Ulici A. Hlinku č. 46 (pri Priore).

„Chceme upozorniť, že antigénové testovanie už nie je financované štátom a teda prevádzkovateľ má plné právo požadovať za vykonanie testu poplatok,“ oznámilo ministerstvo zdravotníctva.

Ľudia majú možnosť nechať si spraviť PCR test bezplatne iba v indikovaných prípadoch (podozrenie na ochorenie covid-19, úzky kontakt s nakazenou osobou). Nárok na bezplatné testy majú aj deti, ktoré idú na pobytový tábor. Registrovať sa treba cez korona.gov.sk. Ostatní záujemcovia o testovanie budú musieť za antigénové aj PCR testy platiť.

Piešťanská radnica zverejnila podrobnejší zoznam odberných miest, ktoré by mali v najbližších týždňoch fungovať na území kúpeľného mesta (pre najaktuálnejšie informácie a kontakty na poskytovateľov tejto služby odporúča rezort zdravotníctva web stránku e-vuc.sk):

MOM Promessa pri Poliklinike – pondelok – piatok 8.00 – 12.00 h, Ag testy za poplatok.

MOM Váš Lekár pri Priore – od 1.7.2021 budú pokračovať iba s PCR testami za poplatok. Na PCR testy sa dá objednať cez web https://www.rychlotest-covid.sk/pcr-rt-test-piestany/.

Laboratóriá Piešťany poskytujú PCR test aj Ag test, ale tiež na objednávku a za poplatok – https://laboratoria.sk/covid-19-vysetrenia/.

KORONA Drive Thru a Walk In pri letisku poskytuje PCR testy na objednávku – pondelok, streda a piatok, za poplatok: https://sk.lab.online/kde-nas-najdete.

Auto City Vrbové, Nám. J. Emanuela 310/26, 922 03 Vrbové – pondelok, utorok, štvrtok, piatok, sobota, nedeľa: 9.00 až 13.00 h, streda: 15.00 – 19.00 h. Netreba sa objednávať. Vydávajú sovenské, nemecké a anglické certifikáty, robia antigénové aj PCR testy.

Zdroj: piestany.sk, health.gov.sk, Auto City Vrbové