Začali sa prázdniny, účastníkmi dopravných nehôd sú často aj deti

Ešte pred začiatkom letných prázdnin zaznamenali policajti na území Trnavského kraja za jediný deň 12 nehôd, ktoré si vyžiadali 13 zranených. „Z toho 7 nehôd a 10 zranených bolo v okresoch Trnava, Piešťany a Hlohovec. Išlo o zranenia s dobou liečenia do 42 dní,“ oznámila Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

V utorok 29. júna ráno skončilo po náraze na streche auto Ssangyong. Nehoda sa stala na križovatke ulíc J. Sambucusa a Štúrova v Trnave. „45-ročná vodička Škody Octavia pravdepodobne nedala pri vychádzaní z vedľajšej cesty prednosť autu Ssangyong Rexton, ktoré išlo po hlavnej. V aute sa okrem 36-ročného vodiča viezli 4 osoby, z toho jedno iba 4 ročné dieťa. Všetci spolujazdci z čierneho auta sa zranili. Policajti vodičke na mieste zadržali vodičský preukaz,“ informovala hovorkyňa.

Účastníkmi viacerých ďalších nehôd boli deti – v obci Dolné Lovčice vbehol 12-ročný cyklista do cesty osobnému autu, v obci Bojničky 15-ročný cyklista vošiel do stredu jazdného pruhu, kde sa zrazil s autom Ford Fiesta. „64-ročný vodič sa mladíkovi snažil vyhnúť a skončil v murovanom plote,“ dodala Z. Antalová.

Vo Vrbovom bol účastníkom nehody iba 4-ročný chlapec, ktorý vybehol spoza stojaceho auta do jazdnej dráhy osobného vozidla, ktoré šoférovala 27-ročná žena.

„Polícia, vzhľadom na začínajúce sa školské prázdniny, apeluje na vodičov, aby zvýšili opatrnosť najmä v uliciach miest a obcí. Rodičov zároveň žiadame, aby už od útleho veku svojich ratolestí, im vysvetľovali pravidlá bezpečného správania sa v premávke,“ uzavrela hovorkyňa polície Zlatica Antalová.

Zdroj: KR PZ v Trnave