Aj Piešťany majú Vešiak pomoci

Nepotrebné zimné oblečenie môžete priniesť pred Leierov dvor, aby si ho zobrali tí, ktorí ho v týchto chladných dňoch potrebujú. Vešiak pomoci je po akcii Polievka zo srdca už druhou spontánnou iniciatívou na pomoc ľuďom bez domova počas tohtoročnej chladnej zimy.

Zorganizovali ho Katarína Durdyová a Klaudia Orviská, ktorým nie je ľahostajný osud iných. „V meste máme veľa ľudí v núdzi, vonku je pritom strašná zima a nie každý má teplé oblečenie alebo kabát,“ hovorí jedna z nich a dodáva: „Na Vešiak pomoci zavesíme teplé oblečenie a budeme rady, ak sa k nám pripojíte. Určite doma nájdete teplú mikinu alebo bundu, ktoré nenosíte.“

Vešiak pomoci bude pre darcov aj obdarovaných k dispozícii od sobotného (14. januára) dopoludnia pri pizzérii Leierov dvor.

Tí, ktorí majú doma aj staré deky, môžu nimi pomôcť zvieratám v útulku. „Všetkým vopred patrí veľká vďaka a špeciálne ďakujeme za pomoc majiteľke pizzérie Leierov dvor Kataríne Lednickej aj Kevinovi Kubovi a Martine Orviskej, ktorí nám pomáhali,“ uzatvára organizátorka akcie.

Prvý Vešiak pomoci sa pred pár dňami objavil v Bratislave. Myšlienka mala veľký ohlas a postupne sa šíri po celom Slovensku. Chladné počasie bude pokračovať aj budúci týždeň, takže teplé veci sa ľuďom v núdzi určite zídu.

Text: Martin Palkovič Foto: Artificial Photography/unsplash.com