Núdznych opäť zahreje Polievka z lásky

Aj v tomto roku Spoločenstvo kresťanskej angažovanosti pri reholi Spoločnosti Ježišovej Piešťany na pomoc núdznym a ľuďom bez domova v spolupráci s Mestom Piešťany pozýva na teplé jedlo.

Akcia má názov Polievka z lásky a bude prebiehať od soboty 7. decembra 2019 každú stredu a sobotu v čase od 12.00 – 14.00 h. Až do konca februára 2020 budú dobrovoľníci Spoločenstva podávať polievku v Dennom centre Svornosť na Vážskej ulici č. 4 pri Kruhovke.

Organizátori uvítajú pomoc od obyvateľov mesta Piešťany vo forme trvanlivých potravín, zimného oblečenia, topánok či deky. Tento materiál je možné priniesť do centra Svornosť každú stredu a sobotu v čase od 11.30 – 14.30 h.

Polievka z lásky nadväzuje na iniciatívu z roku 2017, keď dobrovoľníci ponúkali núdznym teplé jedno počas mrazivých dní.

Ľudia bez domova majú v Piešťanoch možnosť požiadať o pomoc aj mestské zariadenie sociálnych služieb Domum, kde je aj nocľaháreň. V období mrazov tam môžu zostať aj počas dňa.

Sociálne slabším pomáha tiež Trnavská arcidiecézna charita, ktorá v priestoroch na ulici A. Hlinku neďaleko železničnej stanice poskytuje aj sociálne poradenstvo.

Text: Martin Palkovič Zdroj: piestany.sk Foto/Credit: Annie Spratt/unsplash.com