26.08.2016 # 13:56 # 13:56

Cviklový kečup – bez lepku, bez laktózy, vegetariánsky, vegánsky

Inzercia

Kedysi som zbožňovala kečup, ale veľa značiek kečupu môže obsahovať lepok. Ďalší dôvod prečo kupovaný kečup nepatrí do môjho jedálnička je, že ako histaminička nesmiem nič zavárané, konzervované…

Takže som sa rozhodla pripraviť domáci čerstvý kečup trochu inak. Tento kečup je bezlepkový a bez laktózy, je veľmi lahodný. Dokonca ho môžete použiť, ako dip, alebo omáčku. Ja ho často používam, keď pripravujem moju bezlepkovú pizzu bez kvasníc.

Cviklu môžete vymeniť aj za rajčiny, ale musia byť bez šupiek a aj rajčinový variant je super mňam. Ja preferujem cviklovú, aby som zbytočne často neprovokovala telo vysokou hladinou histamínu.

Bio e-shop v Piešťanoch: www.zivotbezlepku.sk
Recepty: http://glutenfreesphere.com/sk/uvod/

RECEPT

Použijeme: hrniec/ponorný mixer/ pohár na uskladnenie-cca 500ml
Príprava: 10 min.
Varenie: 30 min.
Porcie: cca 500 ml

POTREBUJEME
1 pl. olivový olej
2 cvikle, cca (220g) (očistené, nakrájané)
1 veľkú cibuľu, (80g) (očistená, nakrájaná)
3 jablká, (200g) (očistené, bez jadier, nakrájané)
2 strúčiky cesnaku
2 bobkové listy
½ čl. morská soľ
štipka čierneho mletého korenia
½ čl. mletý muškátový oriešok
1 pl. med
1 čl. citronnová šťava, (čerstvo vytlačená)
2 hrnčeky voda, (500ml)

POSTUP
V hrnci rozpálime olej a pridáme všetky suroviny okrem vody, pár minút osmažíme
Pridáme vodu, prikryjme a varíme asi 30 minút
Vyberieme bobkové listy a dohladka rozmixujeme ponorným mixérom
Nechéme vychladnúť a môžeme podávať

POZNÁMKY
Ja vždypoužívam gumové rukavice, aby som nemala ružové ruky. 

Uskladnenie: v chladničke

(Reklamný článok)

X