Brokolicová pizza – bez lepku, bez kvasníc, vegetariánska, vegánska

Máte radi pizzu, ale nemáte chuť na klasický ťažký pizza základ? Môže byť niečo lepšie, ako pripraviť si zdravú bezlepkovú pizzu behom 35 minút? Žiadne čakanie na kysnutie cesta. Tento recept je naozaj úžasne jednoduchý a chutný.

Vytvorila som už niekoľko receptov na rôzne “pizza cestá“, ale samozrejme som chcela vymyslieť niečo nové. Ak hľadáte jednoduchý a zdravý recept na večeru, tak táto pizza vás určite poteší. Tento recept je bez lepku, bez kvasníc, vegetariánsky a mám odskúšanú aj vegánsku verziu. Tak naozaj neváhajte a vyskúšajte ho.

Vegánska verzia:

Cesto: Namiesto 5 vajec použite 4 pl. Vegavajo + 8 pl. vody (postupujte podľa návodu na obale). Namiesto cheddar syra použite 200ml kokosovej smotany. Namiesto 4 pl. psyllia použite iba 3 pl. psyllia. Ostané ingrediencie sú rovnaké. Na obloženie pizze: jednoducho použite vegánske ingrediencie podľa vlastnej chuti.

Postup: Postupujte podľa nižšie uvedeného receptu. Jediný rozdiel je, že cesto na základ nebude riedké, ale hustejšie, takže ho jednoducho rozotrite na plech. Poznámka: ak sa na ceste počas pečenia začnú robiť bublinky, alebo sa cesto bude nafukovať, tak ho jednoducho popichajte vidličkou.

Bio e-shop v Piešťanoch: www.zivotbezlepku.sk
Recepty: http://glutenfreesphere.com/sk/uvod/

RECEPT

Použijeme: velký plech (45x36cm)/papier na pečenie/ food processor
Príprava: 10 min.
Pečenie: 35 min.
Porcie: pizza pre 2 osoby

POTREBUJEME:
Na cesto
5 vajec, (stredne veľké)
¾ hrnčeka cottage syr, (180g)
½ brokolice, (nahrubo nakrájaná), (150g)
½ hrnčeka drvené ľanové semienka zlaté, (70g)
3 strúčiky cesnaku, (pretlačené)
4 pl. psyllium
malá hŕstka čerstvého koriandru, (voliteľné)
1 čl. morská soľ
2 čl. oregano
Na obloženie Pizze
2 pl. bezlepkový kečup, alebo bryndza
½ hrnčeka nastrúhaný syr cheddar alebo neudený polooštiepok, (50g)
6 cherry rajčiny, (najemno nakrájané)
4 šanpiňóny, (nakrájané na plátky)
1 červená cibuľa, (nakrájaná na jemné kolieska)
1 čl. oregano
Na ozdobenie
Hŕstka čerstvého polníčku, alebo rukoly

POSTUP
Predhrejeme rúru na 200 °C, vystelieme plech papierom na pečenie
V food processore, rozmixujeme všetky suroviny na cesto (na hladkú zmes)
Nalejeme na plech vystlaný papierom (ak sa podarí do okrúhleho tvaru)
Pečieme asi 15 minút
Vytiahneme z rúry a potrieme kečupom, alebo bryndzou , obložíme surovinami, posypeme oreganom
Znova pečieme asi 15-20 minút
Nakrájame a môžeme podávať
POZNÁMKY
Na obloženie tejto Pizze môžete použiť akékoľvek suroviny podľa vašej chuti.

(Reklamný článok)