Hoteláci útočia na všetky zmysly
Ukážky sviatočného stolovania, rozmanité vianočné sladkostí, tradičná slovenská aj medzinárodná kuchyňa. To je iba zlomok toho, čo žiaci a pedagógovia Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera (HAĽW) pripravili pre návštevníkov podujatia Gastro Vianoce 2018.
Návštevníci Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera nájdu 11. a 12. decembra v priestoroch školy gastronomické nápady, ktorými môžu počas nastávajúcich sviatkov prekvapiť svoji blízkych.
„Podľa mňa je to útok na všetky zmysly,“ zhodnotil podujatie jeden z prvých hostí a dodal, že tam určite každý nájde niečo, čím sa pri príprave vianočnej hostiny inšpiruje.
Už úvod mal rekordnú návštevnosť. Gastro Vianoce začali krstom kalendára, ktorý pozostáva z receptov na čokoládové dezerty. Škola ho pripravila v spolupráci so slovenským výrobcom čokolád Lyra a krstným rodičmi boli Jarmila Lajčáková-Hargašová, Juraj Bača a Jozef Viskupič.
Podľa riaditeľa HAĽW Ladislava Blaškoviča je dvojdňové podujatie určené odbornej a laickej verejnosti: „Radi privítame aj budúcich záujemcov o štúdium na našej škole.“
Pripravené sú vianočné tabule, medovníkové kráľovstvo, čokoládové obrazy aj ukážky teplej a studenej kuchyne.
Škola sa podľa riaditeľa pripravuje na Gastro Vianoce už od septembra. „Žiaci aktívne prichádzajú s novými nápadmi, vymýšľajú nové strediská,“ dodal riaditeľ. Podujatia má podľa jeho slov vždy pozitívnu odozvu.
Gastro Vianoce sú prístupné pre verejnosť 11. decembra od 13.00 do 19.00 h a 12. decembra od 9.00 do 18.00 h.
Text a foto: Martin Palkovič