Hoteláci pokrstili nový kalendár a otvorili Gastro Vianoce 2017

Ukážky sviatočného stolovania, množstvo vianočných sladkostí, tradičná kuchyňa i francúzska ulička. To je iba zlomok toho, čo žiaci a pedagógovia Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera (HAĽW) pripravili pre návštevníkov podujatia Gastro Vianoce 2017.

V priestoroch školy nájdu návštevníci dnes a zajtra inšpirácie, ktorými môžu počas nastávajúcich sviatkov prekvapiť svoji blízkych. „Je to pastva pre oči,“ zhodnotil jeden z prvých hostí túto gastronomickú výstavu a dodal, že ukážky studenej kuchyne alebo výrobky z čokolády sú hotové umelecké diela.

„Do Vianoc zostáva už len dvanásť dní, je 12. decembra a vonku máme dvanásť stupňov,“ privítal pozvaných hostí riaditeľ HAĽW Ladislav Blaškovič.

Po jeho príhovore nasledoval krst kalendára s receptami na miešané nápoje, ktorý uviedli do života barový konzultant Ľuboš Ratz a herečka Kamila Magálová. Obľúbená televízna kuchárka nešetrila chválu na adresu žiakov a pedagógov, ktorí s ňou často spolupracujú pri príprave relácie Tajomstvo mojej kuchyne.

Pozitívna odozva teší Ladislava Blaškoviča, podľa ktorého je čoraz ťažšie obstáť v zápase o žiakov medzi školami zameranými na hotelierstvo. Tých sú už na Slovensku desiatky.

Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera je však najstaršou a svoju kvalitu neustále zvyšuje. Dôkazom je aj úroveň podujatia Gastro Vianoce.

Podujatie je prístupné pre verejnosť v utorok 12. decembra do 19.00 h a v stredu 13. decembra od 9.00 do 18.00 h.

Text a foto: Martin Palkovič