Plavci Kúpeľov Piešťany absolvovali cORCAvid test

V Bratislave sa 4. júla v plavárni na Pasienkoch uskutočnil po dlhej dobe prvý plavecký míting cORCAvid test, na ktorom sa zúčastnilo 400 plavcov z 29 domácich a 6 klubov z Českej republiky. Pretekalo sa len na tratiach do 200 m a celkovo bol program okresaný o stredné a dlhé trate. Z pretekov bola vylúčená verejnosť a počet trénerov s prístupom na bazén bol obmedzený. Pretekári vstupovali do priestoru za prísnych predpísaných opatrení.

Športový plavecký klub Kúpele Piešťany reprezentovalo spolu 33 pretekárov. Po niekoľkomesačnej prestávke zapríčinenej obmedzeniami sa im darilo veľmi pekne a zaplávali množstvo osobných rekordov. Naši pretekári vyplávali spolu 20 medailových umiestnení. V kategórii dospelých boli najúspešnejší Olívia Šprláková – Zmorová a Filip Lányi ktorí si vyplávali zhodne po dvoch strieborných oceneniach v disciplínach 200 v.sp. a 200 znak a rovnako stáli na bronzovom stupienku v disciplíne 100 znak.

V kategórii 11 ročných žiačok sa darilo Michaele Mosnej keď v osobných rekordoch vybojovala striebro na 100 v. sp. a bronzovú priečku na 100 prsia.

Medzi 12 ročnými chlapcami sa na bronzový stupeň víťazov zhodne postavili Marko Šprlák – Zmora na 50 znak aj Tomáš Filus na 100 motýlik.

V kategórii 10 ročných chlapcov príjemne prekvapil Sebastián Hornák dvomi striebornými medailami za 50 v.sp. a 50 znak.

Filip Kozelka zabojoval a odmenou mu bolo tretie miesto na prsiarskej päťdesiatke medzi 9 ročnými.

Medzi 9-ročnými dievčatami sme získali najviac ocenení. Milica Martinkovičová vyhrala 50 v.sp. a 50 prsia a dvakrát jej bolo odmenou striebro v disciplínach 50 znak a 50 motýlik. Michaela Csenkyová vyhrala 50 motýlik a tretia bola na 50 znak. Dievčatá plávali veľmi pekne a dočkali sa úspechu. Medzi najmladšími 8 ročnými si vyplávala pekným výkonom tretie miesto ešte Gáliková Nelly v disciplíne 50 znak. Po dlhotrvajúcej príprave na suchu bez vody si plavci Kúpeľov spravili radosť peknými osobnými výkonmi aj množstvom medailových umiestnení.

Na titulnej fotke: zľava Filus, Kozelka, Hornák, Šprlák-Zmora, Mosná, Csenkyová, Martinkovičová, Gáliková.

Olívia Šprláková-Zmorová a Filip Lányi

Text a foto: Radoslav Suchánek