Striebro pre najmladšie pólistky na Zimných majstrovstvách SR

V polovici decembra sa konali zimné majstrovstvá SR žiačok vo vodnom póle. Usporiadateľom bol klub Pirana SC Topoľčany. Najmladšie piešťanské pólistky sa stali vicemajstrom Slovenska.

Na úvod prehrali s družstvom PVK Vrútky pomerom 1:4. Zápas bol dramatický a ešte 55 sekúnd pred koncom bol stav 1:1. Jediný gól Piešťan strelila Žarnovická. V druhom zápase nastúpili dievčatá proti domácim Topoľčanom. Zápas bol dramatický až do konca a záver lepšie zvládli hráčky kúpeľov a vyhrali 4:3. Gólovo sa presadili: Sosková 2, Shustrová a Kolářová po 1 góle.

Nasledovalo jednoznačné víťazstvo nad ŠK Olympia Košice 23:1. Góly strieľali: Sosková 6, Jánošíková, Žarnovická a Gregoričková po 3, Shustrová a Čiefová po 2, Pechová, Sotáková, Kováčová a Kolářová po 1. V poslednom zápase zimných majstrovstiev piešťanky taktiež zvíťazili nad Sláviu UK Bratislava rozdielom triedy v pomere 13:1. Góly : Kolářová 5, Pechová, Sotáková a Kelemenová 2, Sosková a Čiefová 1. Dievčatá podávali bojovný výkon za čo im patrí pochvala a gratulácia k druhému miestu.

Zostava KVP Piešťany: Pavlíková, Sotáková, Shustrovova, Pechová, Sosková, Kolářová, Žarnovická, Gregoričková, Kelemenová, Čiefová, Jánošíková, Kováčová, Šándriková, tréner: P. Juliny.

Text a foto: Róbert Chlpek