Dvojicu z Piešťan zadržali s heroínom

Pri vopred pripravenom zákroku prichytili kriminalisti 40-ročnú Katarínu a 33-ročného Jána z Piešťan s heroínom. Hrozia im vysoké tresty.

Policajti zasahovali v Piešťanoch v utorok 13. augusta pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti. Pri vystupovaní z auta odhodila žena na sedadlo vodiča dve skladačky s neznámou látkou. Muž dobrovoľne vydal igelitové vrecko s hnedým práškom.

„Látky boli zaistené, pričom Kriminalisticko–expertízny ústav Policajného zboru určil, že v skladačkách sa nachádzal heroín na dve bežné dávky a vo vrecku 57 dávok heroínu,“ informovala hovorkyňa krajskej polície Martina Kredatusová.

V stredu 14. augusta vyšetrovateľ z odboru kriminálnej polície v Trnave obvinil Katarínu z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Za prechovávanie drog pre vlastnú potrebu jej hrozí odňatie slobody na tri roky.

„Jána obvinil vyšetrovateľ z obzvlášť závažného drogového zločinu a vzhľadom ta to, že už bol v minulosti za takýto skutok odsúdený, hrozí mu odňatie slobody na 10 až 15 rokov,“ dodala hovorkyňa.

Zdroj: KR PZ Trnava