Zvyky pastierov i remeselníkov predstaví Lúčnica v Slovenskom triptychu

Slovenský triptych je obnovenou verziou programu, na ktorom sa pred rokmi dramaturgicky a režisérsky podieľal profesor Štefan Nosáľ a k jeho súčasnej podobe prispel aj choreograf Ján Blaho. Návštevníci Domu umenia Piešťany toto jedinečné predstavenie zažijú 29. apríla 2022.  Začiatok je o 19.30 h.

Tanečný súbor, orchester a spevácka skupina Lúčnice v Slovenskom triptychu zobrazujú tri základné pracovné oblasti našich predkov – pastierstvo, roľníctvo a remeselníctvo. Diváci vďaka tomu môžu spoznať rozmanitosť tradičnej slovenskej kultúry.

Lúčnica, slovenský umelecký súbor, nositeľ najvyšších domácich i medzinárodných ocenení, symbolizuje originálnu kultúru národa, takého jedinečného vo svojich tanečných, inštrumentálnych a vokálnych prejavoch. Slovenské ľudové umenie našlo v Lúčnici svojho reprezentatívneho predstaviteľa, ktorý plným priehrštím rozdáva unikátne a neopakovateľné plody bohatej tradície nadšenému publiku doma i v zahraničí. Je umeleckým a generačným spojivom medzi tradíciami minulosti a búrlivou, ale zároveň jedinečnou nádhernou prítomnosťou.

Vstupenky na Slovenský triptych sú v predaji v pokladni Domu umenia (pondelok až piatok od 14.00 do 17.00 h, tel. číslo: 033/24 58 001) a cez ticketportal.sk.

 

(Reklamný článok)