Známy komix Jozefa Babušeka Dozorca a väzeň pripomenú prednáškou a workshopom

Ďalšie zo série podujatí EDU.pn, ktoré pripravilo Mestské kultúrne stredisko Piešťany, sa uskutoční v sobotu 18. septembra 2021. Prednáška a tvorivá dielňa budú venované Jozefovi Babušekovi – jednému zo zakladateľov slovenského kresleného humoru. Podujatie začína o 14.30 h v priestoroch MsKS Piešťany (A. Dubčeka 27).

Prednáška Romana Gajdoša,  výtvarníka a pedagóga teórie umenia Trnavskej univerzity, voľne nadväzuje na programovú sekciu dokumentárnych filmov s názvom Nemáš čo skrývať v rámci 16. ročníka festivalu Cinematik a je venovaná sledovaniu a dozeraniu v súčasnej spoločnosti. Na základe vizuálnych materiálov sa pokúsi ukázať ako je dozorný systém v spoločnosti, ktorý bol pomenovaný v sedemdesiatych rokoch francúzskym filozofom Michelom Foucaultom v súčasnosti uplatňovaný a aktualizovaný.

Workshop sa bude venovať komixovému dielu s názvom Dozorca a väzeň. Autor tejto komixovej knihy, Jozef Babušek, patrí medzi zakladateľov slovenského kresleného humoru. Dlhé roky žil a tvoril v Piešťanoch.

Mesto Piešťany a Mestské kultúrne stredisko Piešťany pripravili pri príležitosti 100. výročia narodenia Jozefa Babušeka virtuálnu expozíciu, ktorá prezentuje jeho tvorbu. Počas mesiaca september je výstava voľne prístupná v galerijných priestoroch MsKS na Kolonádovom moste.

Projekt bol podporený z Fondu na podporu umenia.

Zdroj: Tlačová správa MsKS Piešťany

Foto: piestany.sk