Zmeny na radnici pokračujú: Nastúpil nový prednosta a šéf finančného oddelenia

Po odvolaní Dáši Rehákovej bude mestským úradníkom šéfovať Eduard Strapatý. Radnica má aj nového šéfa finančného oddelenia. Stal sa ním Stanislav Mikuš.

Dva mesiace po zmene organizačnej štruktúry tak vedenie mesta obsadilo jednu z najdôležitejších funkcií v samospráve. Finančné oddelenie doteraz viedla bývalá prednostka, ktorá podľa dostupných informácií pripravovala aj mestský rozpočet na budúci rok.

O miesto šéfa oddelenia finančných služieb mali záujem štyria uchádzači. „Stanislav Mikuš je z Piešťan, pracoval v bankovom sektore a má skúsenosti aj s účtovníckymi a audítorskými činnosťami,“ povedala o novom šéfovi finančného oddelenia hovorkyňa mestského úradu Eva Bereczová.

Jeho predchodkyňa Lucia Duračková odišla aj preto, že jej nadriadení prepustili referentku, ktorej agendou bola príprava rozpočtu. Podľa jej slov bolo toto rozhodnutie nekoncepčné. O skúsenostiach nového šéfa finančného oddelenia s prácou v samospráve radnica neinformovala.

Má ich však nový prednosta Eduard Strapatý, ktorý šesť rokov pracoval ako vedúci majetkového oddelenia a päť rokov bol prednostom Mestského úradu Brezová pod Bradlom. Rovnako ako jeho predchodkyňu aj jeho menoval Miloš Tamajka do funkcie bez výberového konania.

Dôvody náhleho odchodu Dáši Rehákovej zatiaľ nie sú oficiálne známe. Poslancov by o nich mal na najbližšom zastupiteľstve informovať kontrolór.

Ani dva mesiace od zmeny organizačnej štruktúry radnica nevyhlásila výberové konania na obsadenie ďalších vedúcich funkcií – šéfov, dočasne poverených vedením majú aktuálne oddelenia IT a majetkových služieb, stavebných služieb a rozvoja mesta, sociálnych a školských služieb, právnych a klientských služieb, personálnych služieb.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

Inzercia