Záverečné kolo Formula Future na Siesta pláži

Záverečné VI. kolo Majstrovstiev Slovenskej republiky v pretekoch Formula Future sa uskutoční v sobotu 23. septembra na Siesta pláži, pri hati Drahovce.

Počas sobotného dňa sa na pláži pred bufetom Siesta predstavia tí najmenší pretekári vodného motorizmu na gumových člnoch. Pretekať sa bude v troch kategóriách – začiatočníci v kategórií Delfín, mladší žiaci a starší žiaci. A práve mladších žiakov čaká dvoj-kolo manévringu, kedy sa pre problémy s pretekárskou technikou nemohlo odjazdiť 5. kolo.

Podujatie štartuje od 9 hodine a na všetkých priaznivcov vodného motorizmu je pripravený pestrý program, pre pretekajúce deti to bude manévringová trať v zátoke. Ako prví sa vydajú bojovať na trať mladší žiaci odjazdením 5. kola na gumenných člnoch o výkone 10 koní.

Posledné kolo tohtoročnej sezóny zahája nováčikovia v kategórií Delfín na člnoch s výkonom 5 koní, po nich si záverečné kolo odjazdia mladší žiaci. A v popoludňajších hodinách svoj čas ukázať sa, na hladine piešťanského Váhu, dostanú i starší žiaci.

Medzi staršími žiakmi sa o titul Majstra Slovenskej republiky pobije Jakub Veselý z H2O MotorsportPiešťany, ktorý stráca na lídra bodovania Olivera Šíru z OVM Malacky len pár bodov. Ak by sa domácemu pretekárovi podarilo zvíťaziť, bodovo sa dotiahne, tak by nasledoval rozstrel medzi oboma pretekármi. Kedy by oboch jazdcov čakali „malé preteky“ v podobe 2x slalomovej jazdy a 2x tej manévringovej.

Diváci sa počas celého dňa budú môcť občerstviť v bufete Siesta pláž. Pre deti bude pripravený skákací hrad či stolný futbal.

Zdroj: H2O Motorsport Piešťany