Zákaz vychádzania posunuli na 21.00 h

Od štvrtka 29. apríla budú môcť obyvatelia Slovenska zostať o hodinu dlhšie vonku. Večerný zákaz vychádzania vláda posunula z 20.00 na 21.00 h.

„Od štvrtka sa predlžuje “záverečná” na 21:00 hod. A od pondelka sa ruší testovanie na školách. Pekný večer,“ oznámil minister práce Milan Krajniak v pondelok cez facebook.

Zmenu vo večernom zákaze vychádzania vláda schválila v rámci opakovaného predĺženia núdzového stavu. Ten by mal platiť ďalších 30 dní.

V predkladacej správe k tomuto návrhu sa píše: „Epidemicky sa situácia od polovice februára kontinuálne zlepšuje, avšak Slovenská republika je stále na vysokých číslach a ľahko môže opätovne začať rásť, kedy by rýchlo vznikol nápor na nemocnice a bolo by potrebné urýchlene zavadzať opatrenia a teda narýchlo prijímať núdzový stav.“

Ministerstvo zdravotníctva, ktoré návrh na predĺženie núdzového stavu predložilo, predpokladá pokles počtu chorých ľudí, ktorí vyžadujú hospitalizáciu. „Čím nižšie budú počty hospitalizovaných v nemocniciach a čím nižšie budú počty pacientov vyžadujúcich umelú pľúcnu ventiláciu tým väčšiu rezervnú kapacitu budú zdravotnícke zariadenia mať v prípade zhoršenia epidemiologickej situácie,“ uvádza ďalej rezort zdravotníctva v predkladacej správe.

OD ŠTVRTKA SA PREDLŽUJE “ZÁVEREČNÁ” NA 21:00 HOD.

A od pondelka sa ruší testovanie na školách. Pekný večer.

Posted by Milan Krajniak on Monday, April 26, 2021

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič