Zákaz vychádzania bude platiť iba v noci

Vláda na svojom utorkovom (14. decembra) rokovaní opäť upravila protipandemické opatrenia. Od piatka (17. 12.) bude platiť zákaz vychádzania v čase od 20.00 do 5.00 h. Reštaurácie zostanú zatvorené.

Pre kompletne očkovaných a ľudí, ktorí covid-19 prekonali, budú otvorené všetky maloobchodné prevádzky vrátane služieb (kaderníctvo, manikúra, kozmetika, masáž, solárium). Otvorené môžu byť po novom v režime OP aj knižnice, galérie a múzeá. V rovnakom režime sa budú konať aj bohoslužby, ale pre maximálne 30 osôb alebo jednu osobu na 25 m2.

V režime základ budú fungovať iba esenciálne maloobchodné prevádzky (potraviny, drogérie, lekárne, zberné dvory, taxislužby, práčovne, predajne krmív pre zvieratá).

Všetky uvedené prevádzky môžu byť otvorené iba v čase od 5.00 do 20.00 h. Reštaurácie zostávajú aj naďalej zatvorené. Platí tiež zákaz zhromažďovania pre viac ako šesť osôb (ak nejde o ľudí žijúcich v jednej domácnosti).

Počas zákazu vychádzania, teda od ôsmej večer do piatej ráno, bude možné ísť do práce a z práce (je potrebné potvrdenie od zamestnávateľa), na pohotovosť alebo do lekárne. Povolené sú tiež cesty za účelom starostlivosti o blízku osobu, ale aj cesty do zahraničia. Do 500 metrov od bydliska je možné venčiť psa alebo mačku.

Návštevy príbuzných ani výlety do prírody počas dňa nie sú od piatka 17. decembra nijako obmedzené.

VLÁDA SCHVÁLILA NOVÉ OPATRENIA

Od piatka 17.decembra platí zákaz nočného vychádzania od 20:00 do 5:00.

Prehľad nových…

Posted by Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky on Tuesday, December 14, 2021

Text a foto: Martin Palkovič