Zakalená voda je podľa vodární pitná

V množstve piešťanských domácností počas víkendu tiekla zakalená vody, po ktorej zostávali v umývadlách aj spotrebičoch tmavé usadeniny. Trnavská vodárenská spoločnosť (TAVOS) odporučila neprať svetlú bielizeň.

Problém s vodou hlásia ľudia z Piešťan i z okolitých obcí. Dotkol sa zrejme až stoviek domácností, v niektorých tieklo z vodovou doslova blato. Podľa TAVOS-u je takáto voda pitná.

„Neviem, kto z vodární by sa toho napil,“ pochybuje jeden z obyvateľov sídliska na Teplickej ulici.

Podobný zákal si všimli aj ľudia v starých Piešťanoch a na sídliskách Juh aj Adam Trajan. V centre mesta podľa našich informácií problém s vodou tento víkend nemali.


Čítajte tiež: Hygienici zakalenú vodu piť neodporúčajú


Vodárne informovali o možnom zákale iba prostredníctvom svojej web stránky. V piatok 9. februára zverejnili tento oznam: „Z dôvodu odstraňovania viacerých porúch na vodovodnej sieti a realizácie nevyhnutných technických opatrení s cieľom zabezpečiť nepretržité zásobovanie obyvateľstva mesta Piešťany pitnou vodou, došlo k zhoršeniu senzorických vlastností vody – ku zákalu, ktorý však nemá vplyv na jej kvalitu, voda je naďalej vhodná na pitné účely.“

Za problém sa ospravedlnili a zároveň ľuďom neodporučili prať svetlú bielizeň. Podľa niektorých však voda mohla mať vplyv aj na fungovanie umývačiek riadu a práčok, najmä v tých domácnostiach, kde si „zhoršené senzorické vlastnosti“ nevšimli.

Na niektorých miestach Piešťan problém pretrvával aj dnes popoludní. „Teplá netiekla vôbec, studená bola špinavá,“ napísala nám čitateľka, ktorá nám tiež poslala titulnú fotku. Tá podľa jej slov vznikla v sobotu dopoludnia.

Text: Martin Palkovič Foto: PC