Zadržali spolujazdca, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu

Policajti si všimli, že dvaja muži si vymenili miesto v aute. Vodič, ktorí si sadol na miesto spolujazdca, neskôr nafúkal. Kuriózny prípad sa stal v stredu 13. januára v Dolnom Lopašove.

„Hliadka dopravnej polície sa nachádzala práve v služobnom aute VW Passat bez označenia, keď asi 10 metrov pred nimi zastavilo v obci Dolný Lopašov auto. Zo Škody Fabia vystúpili dvaja muži, ktorí si medzi sebou vymenili miesto. Vodič si presadol na miesto spolujazdca a mladší z dvojice na miesto vodiča,“ informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Dodala, že za volant si sadol vodič s jednou rukou v šatke. Policajti vzápätí vozidlo zastavili a osoby podrobili kontrole. Pri dychovej skúške namerali 47 ročnému mužovi 0,56 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,17 promile.

Na mieste mu zadržali vodičský preukaz a ďalšiu jazdu mu zakázali. Vzápätí ho v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a predviedli na policajnú stanicu. V tzv. super rýchlom konaní ho obvinili z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

„Nakoľko to nebol jeho jediný prípad, kedy jazdil pod vplyvom alkoholu, poverený policajt spracoval po dohode s prokurátorom návrh na jeho väzobné stíhanie. V zmysle zákona hrozí obvinenému až dvojročné väzenie. O jeho vzatí do väzby sa rozhodne v najbližších hodinách,“ uzavrela hovorkyňa.

Zdroj: KR PZ Trnava