Začína rekonštrukcia Ulice A. Hlinku

Vodiči, ktorí prechádzajú alebo parkujú v tejto lokalite, sa musia vyzbrojiť trpezlivosťou. Stavebné práce majú trvať dva mesiace. Začnú už budúci týždeň.

Primátor Miloš Tamajka dnes na mimoriadnom zasadnutí zastupiteľstva informoval, že mestskí policajti budú na chystané stavebné práce vodičov upozorňovať už v nedeľu 19. marca. O deň neskôr by sa malo na Ulici A. Hlinku objaviť dočasné dopravné značenie a potom aj v závislosti od počasia začne rekonštrukcia vozovky.

Podľa harmonogramu, ktorý zverejnila na svojej web stránke radnica, bude trvať dva mesiace. Firma Skanska najprv vyfrézuje pravý jazdný pruh od Kocky smerom k stanici. Všetky stavebné práce majú byť hotové 19. mája. Mestský úrad však vopred upozornil, že to bude závisieť aj od počasia.

„Prosíme motoristov o rešpektovanie dočasného dopravného značenia a obyvateľom ulice a majiteľom prevádzok v zmieňovanej lokalite sa vopred ospravedlňujeme za obmedzenia počas obnovy,“ uvádza radnica.

Náklady na rekonštrukciu vozovky na Ulici Andreja Hlinku sú 207-tisíc eur. Tento rok chce mesto opraviť aj cestu na časti Sládkovičovej ulice, chodníky na Ulici Pod Párovcami a na Bratislavskej ceste. Tam by mala pribudnúť aj chýbajúca zeleň.

Text: Martin Palkovič